İspanya’nın Gözde Şehri: Barselona

2019’un sonbaharında Avrupa’nın popüler şehri Barselona’ya gittim. Aylar öncesinden uygun uçak bileti alarak tamamını arkadaşımla oluşturduğumuz bir plan ile yola çıktık. Kampanyaları takip ettiğinizde gerçekten çok uygun uçak biletleri denk gelebiliyor. Kampanyaları takip edebilmek için havayolu firmalarının veya uçak bileti satan seyahat sitelerinin mail gruplarına üye olabilirsiniz; böylece uygun kampanyaları kaçırmadan takip edebilirisiniz. Barselona havalimanı Barcelona’nın merkezinden 10 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Havalimanından şehre geçmek için metro kullandık. Havalimanının hemen yakınında metro durağı bulunuyor. Biletlerini ise turnikelerin önünde bulunan bilet makinelerinden hızlıca tedarik edebilirsiniz. Tiplerine göre farklılık gösteriyor. 4-5EUR’a bilet alabilmek mümkün. Alternatif olarak ise aerobus isimli shuttle hizmeti veren otobüsleri kullanabilirsiniz. Bunun fiyatı ise 5-6EUR civarında ve şehir merkezine kadar gidiyor.

Kalacağınız yeri önceden planlamanızda fayda var. Böylece erken rezervasyonlarda daha çok alternatif arasından seçim yapabilirsiniz. Biz hostelde kalmayı tercih etmiştik. Kaldığımız hostel La Rambla Caddesi’ne yürüme mesafesindeydi. La Rambla en popüler caddelerden biri. Yürümek için çok keyifli. İki yanı uzun ağaçlarla kaplı 1 kilometreden daha uzun bir cadde. Cadde ortasında kafelere ait çeşitli oturma mekânları bulunuyor. Gündüzleri caddede karikatüristler bulunuyor. Merakınız varsa böyle bir hatıraya sahip olabilirsiniz. Akşamları ise kalabalık daha da artıyor.

Şehir içi toplu ulaşımda kullanmak üzere kalacağınız süre boyunca sınırsız biniş kartı alabilirsiniz. Böylece istediğiniz her yere bu kartı kullanarak ulaşabilirsiniz. Şehir haritasında gezilecek yerlere dair simgeler bulunuyor. Bu simgelere hangi metro ağıyla ulaşabileceğinizi gösteren hat numaraları da bulunuyor.

Camp Nou Stadyumu’na gitmek isterseniz şehrin biraz dışında kalıyor; hem metro hem de otobüs ile ulaşabilmek mümkün. Stat turu yapmak için 25-30EUR’u gözden çıkarmalısınız. Online bilet alma imkanı da bulunuyor. Barselona futbol takımının iki katlı taraftar mağazası hemen stadyumun yanında bulunuyor. Burayı gezmeniz bile o ruhu kısmen yaşamanız için yeterli.

Antoni Gaudi’nin şehrin her yerindeki izlerini görmek mümkün. Bunlardan en ünlüsü Sagrada Familia, Barselona şehrinin simgelerinden birisi. Önlerinde uzun kuyruklar oluşuyor, bu nedenle biletinizi online almanızda fayda var. Kilisenin hem önünde hem de arkasında güzel parklar bulunuyor. Fotoğraf çektirmek için havuzun hemen yanı en güzel açılardan birisi. Kilisenin içini gezmek ise 15-20EUR civarında.

Gaudi’nin bir başka popüler eseri ise Park Guell. Oldukça büyük bir park ve gerçekten görmeye değer bir yer. Parkın bir kısmı biletli ziyaretçi kabul ediyor. Bilet olmaksızın gezmeye açık alanlar da bulunuyor. Sadece buraları görmeniz bile yeterli olacaktır. Buraya da yine metro ile ulaşabilmek mümkün. Şehirde birkaç gün yaşamaya başladıktan sonra raylı sistem ağını çözebilirsiniz. Sonrasında istediğiniz her yere kolayca ulaşabilirsiniz. Eğer biletli alanları gezmek isterseniz birkaç gün öncesinden online bilet almanızda fayda var.

La Rambla Caddesine çok yakın bir noktada La Boqueria isimli halk pazarını kesinlikle gezmelisiniz. İçerisinde hem yemek yiyebileceğiniz hem de bir şeyler içebileceğiniz yerler bulunuyor. Oldukça kalabalık ve turistlerin yoğun rağbet gösterdiği bir yer. 1-2EUR’a istediğiniz tropikal meyve suları karışımlarını tadabilirsiniz. Çok çeşitli çikolatalardan, şekerlemelere kadar rengarenk manzaralar görebilirsiniz

Barselona’nın en ünlü yemekleri arasında paella bulunuyor. Pirinç ve deniz mahsullerinden oluşan yöresel bir yemek türü. Deniz mahsulleri arasında istakoz ve midye bulunuyor. Bunlarla aranız iyi değilse farklı çeşitte hazırlanan paellalar da bulunuyor. Paellalar genelde tapas denilen çeşitli mezeler ile servis ediliyor. Farklı damak tatlarına açıksanız bir porsiyonu oldukça yeterli olacaktır. La Rambla Caddesinde veya Plaça Reial bölgesinde deneyebilirsiniz. Bunun yanı sıra churros isimli hamur tatlısı var. Üzerine toz şeker ve çikolata sosu ekletmeyi unutmayın. Bu güzel tatlı da 5EUR civarında.

Barselona genel anlamda her zevke hitap eden bir şehir. Bu şehir için en az 4 gününüzü ayırmanız iyi olacaktır. Şehrin içinde gezilip, görülebilecek yerler fazlasıyla var. Eğer yaz sezonunda giderseniz güzel sahilinde denize girebilirsiniz. Akşamları ise lunaparkta eğlenebilirsiniz. Şimdiden iyi yolculuklar 

Yorum bırakın