Polonezköy Gezi Rehberi(Nerede?Nasıl Gidilir?Kahvaltı Fiyatları)

Polonezköy Gezi ve Kahvaltı Rehberi Polonezköyü mangal-kahvaltı-doğa-Pahalı dörtlemesiyle tanınsa da hiç göründüğü gibi bir yer değil. Nedenlerini tek tek sizin için sıralayacağım püf noktalarını vs…. Hadi başlayalım…

Polonezköy 1830 Polonya Ayaklanması sırasında hükûmet başkanı, daha sonra da Polonyalı sürgünlerin siyasi lideri olan Prens Adam Czartoryski tarafından 1842 yılında kuruldu. Köyün adı kurucusunun adı olan Adam’dan dolayı Adamköy (Lehçe: Adampol) olarak türetilmiştir. Köyün bulunduğu arazi, 1830’lu yıllarda Saint Benoît Fransız Lisesi’ni yönetmekte olan Lazarist rahipler tarafından çiftlik olarak düzenlenmişti.

O zamanlar Polonyalıların siyasi göçünün merkezi Paris’ti. Prens Adam Czartoryski’nin amacı ise, ikinci bir siyasi merkezini Osmanlı Devleti sınırları içinde kurmaktı. Bu amaçla Michal Czajkowski’yi temsilcisi sıfatıyla Osmanlı Devleti’ne gönderdi. İstanbul’a geldikten sonra 1850 yılında İslamiyet’i kabul ederek Sadık Paşa adını alan Czajkowski, Osmanlı Devleti’nde faaliyet gösteren Lazaryen rahiplerden gelecekte Adampol’un kurulacağı ormanlık bir araziyi satın aldı. İlk başta ancak 12 kişinin oturduğu köye sonraki yıllarda en çok geliştiği dönemde 220 sakin yerleşti. Kaynak:https://tr.wikipedia.org/wiki/Polonezk%C3%B6y



Polonezköy ne anlama gelir?

Başlarda Polonezköyün isminin polonyayla ilgili olacağını hiç düşünmemiştim. Tarihi pek sevmemem ve doğasına kapılmaktan, ismini araştırmaktan kaçınmamdan kaynaklandı sanırsam. Hiç yakıştıramadım kendime 🙂 1775 yılında ruslar avusturyalılar polonyayı işgal etmiş ve bölünmüş. Polonyanın parçalanmasına hoşnut olmayan osmanlıda şuan polonezköyün olduğu bölgeye Polonya siyasi göçmenlerini kabul etmiş. Zamanla Polonya köyü anılsada Polonez karyesi olarak değişmiş ve günümüzde Polonezköy olarak ismini almıştır. Hala 100’e yakın Polonya göçmeni bu köyde yaşayıp atalarının sıkıntılarla yeşerttiği bölgenin kaymağını yemektedir. Tarih dersi bittiğine göre gezme tozmaya başlayabiliriz.


Polonezköye Nasıl gidilir?

Polonezköye 2 şekilde gidilir . Kendi aracınızla ve otobüs .Kendi aracınızla 2. köprü yoluna giriniz. Avrupa asya farketmiyor. Avrupa yakası için köprüden sonraki ilk çıkıştan girin . Anadolu yakasından gelenler için köprüden önceki ilk çıkıştan girin. Her iki yakadan gelenler için kavacık tabelasını takip edip ardından kavacık’a girmeden riva yoluna doğru gidip polonezköy tabelasını takip edin . Zaten istesenizde kaybolmazsınız . Polonezköy’e Otobüs ile gidecek olanlar BURADAN ulaşabilirsiniz. POLONEZKÖY YOL TARİFİ


Polonezköy Çocuklar için uygun mu?

Çocuklar için biçilmiş kaftan. Neden mi İstanbulda yetişen çocukların dört duvar arasında durmak ve yazın arada bir parka gitmekten başka bir aktivitesi yoktur. Bir nebze doğayla barışık olması ve fiziksel -ruhsal gelişimi için muhakkak belirli aralıklarla çocuğunuzu götürün çayır çimen taklalar atıp koştursunlar.


Polonezköy Kahvaltı ve Restoran Fiyatları

Kısa ve öz söyleyeceğim. PAHALI! Ama durun hemen can sıkmayın herşeyin her sistemin açıkları olduğu gibi polonezköyün de açıkları mevcut. Paranız varsa zaten sorun değilde yoksada mangal yapamayacağınız eğlenemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Biraz emek biraz gayret yeterli. Polonezköyü sadece 4 duvar arası bir restoran gibi düşünmeyin dağ bayır orman açık alan . İlla bir mekana gidip hazır ateş mangal et almak zorunda değilsiniz . Emin olun bir öğünde harcayacağınız tutar ile Mangal+ Kömür+et+İçecek … alırsınız. ve ki daha sonlarıda kullanırsınız. Geniş alan çok atın arabanızın arkasına çökün bir ağacın gölgesine yiyin afiyetle sonrada çay kahve içmeye güzel bir yer bulup gidebilirsiniz.


Polonezköyde Kalınacak yerler

Polonezköy diyince hep günübirlik mangal ve akşam dönüş çilesi fazla oksijenden afallamış beyinler pörtlemiş gözler gelir. Halbu ki kalınacak çok otel ve pansiyon olmasıyla birlikte fiyatlarda o kadar makul. En güzelide gece o sessizliği hissetmek . Sabah mis gibi havada uyanmanıjn huzurunu tatmak. 2 kişi 200 TL ‘ye kalabileceğiniz yerlerde var 500 TL ye kalabileceğiniz yerlerde var İsterseniz .Siz En iyisi Rezervasyon siterini es geçip gidip konuşup kalmaktır .


Polonezköyde Gezilecek yerler! ve Polonezköy Kahvaltı Rehberi

Polonezköy de Mangal yapmak haricinde veya yürüyüş yapma haricinde yapılacak aktivitelerde vardır. Bunlardan başlıcaları ; Zofia Rızı Anı Evi, Polonezköy Kültür Evi Polonezköy Ağaç Oyma Heykel Sergisi Polonezköy Hayvan Parkı – Hayvanat Bahçesi Polonezköy Czestochowalı Meryem Ana Kilisesi tıklayıp görebilirsiniz.
Polonezköy Kahvaltı için çok uygun yerlerden bir tanesidir. Kahvaltı yapabileceğiniz bir çok yer bulunmakta

Son olarak her konuda olduğu gibi maddiyat veya zamandan dolayı hayallerinizi ertelemeyin çıkış noktası bulun. Polonezköy cennetini görmeden ölmeyin.


POLONEZKÖY TANITIM VİDEOSU

VİDEO KAYNAĞI

İyi Tatiller


Polonezköy Fotoğrafları





Bunları da Sevebilirsiniz;

Yorum bırakın