Edirne Gezilecek Yerler,5 Gezi Önerisi

Herkese Merhabalar. Bu kez yolumuz Edirne’ye düştü. Günübirlik Edirne de gezip,dolaştık ve güzel bir gün geçirdik. Yaşadığımız maceraları ve gezdiğimiz yerleri de her zaman olduğu gibi yazımızda anlattık. Yazımız da ilk önce Edirne ile ilgili temel bilgileri verip, daha sonra Edirne de Gezilecek Yerler başlığımıza devam edeceğiz.

Bunların öncesinde genel bir değerlendirme yapmak istedik. Edirne’ye çok beklenti içerisinde gittik. Belki bunun dezavantajını yaşadık ve çok beğenemedik. Beğenmemizin aslında tek sebebi şehrin çok bakımsız olmasıydı. Yazımızın devamın da ayrıntıları belirteceğiz.

Edirne Hakkında

Edirne Trakya Yarımadasında, Kuzeyinde Istırınca Dağları, güneyinde Koru Dağları ve Ege Denizi-Saroz Körfezi ve Batısında Meriç Nehri bulunmaktadır. Balkanlardan gelen kötü hava genelde Edirne üzerinden giriş yapıyor. Ayrıca her seçim döneminde en az 1000 defa Edirne’den Karsa şeklinde anılmaktadır. Edirne’nin nüfusu 406.855’dir.

1.Selimiye Camii

Edirne ziyaretinde tabi ki ilk ziyaretimiz Selimiye Camisine oldu. Mimar Sinan’ın ustalık eseri olarak nitelendirilen bu ihtişamlı ve güzel eseri görmenizi şiddetle tavsiye ederim. İlk gördüğünüzde zaten heybetiyle şaşırıp kalıyorsunuz. İçerisine girdiğiniz de ise farklı bir mistik dünyaya giriş yapmış gibi hissediyorsunuz.,

2.Selimiye Arastası

Bir diğer gezilecek yer ise, Selimiye Camisinin alt tarafında bulunan Arasta Çarşısıdır. İstanbul da yer alan kapalı çarşının minyatür kopyası gibi düşünebilirsiniz. Çarşıda kavala kurabiyesi, hediyelik eşyalar, badem ezmeleri ve Edirne’ye özgü hediyelikler dikkatinizi çekebilir.

3.Adalet Kasrı

Adalet Kasrı EDİRNE Kırkpınar Yağlı güreşlerinin yapıldığı yerdedir. Acı bir şekilde sarayın ayakta kalan tek binasıdır. Geriye kalan kısmı zamanla yıkılmış ve tarihe gömülmüştür. Gördüğünüz gibi eserlerimizi bile koruyamıyoruz.

4.Kırkpınar er meydanı

Türk toplumu olarak savaşçı ruhumuz olduğunu bilmeyen yoktur. Bu kültürün bize getirdiklerinden birisi ise ata sporu olarak karşımıza çıkıyor. Güreş sporunun tarihi, Hun İmparatorluğuna kadar dayanmaktadır. Dayanıklılık ve güçlülüğe dayalı oluşan bir spordur. Daha sonraları Osmanlı Devleti de bu sporun devamını getirmiş ve zorluk derecesi artsın diye yağlı güreşleri ortaya çıkarmıştır.Yüz yıllar boyunca yağlı güreşlerin düzenlendiği alanı görmek isteyebilirsiniz.

5.Rüstempaşa Kervan Sarayı

Mimar Sinan’ın güzel eserlerinden biri olan Rüstem Paşa Sarayı Kanuni Sultan Süleyman döneminde, Rüstem Paşa tarafından yaptırılmıştır. Dönemin en iyi eserlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Şükür zamanımıza kadar dayanmayı başarmıştır. Kervansaray aslına uygun olarak 1972 yılında otele çevrilmiştir.


Bunları da Sevebilirsiniz;

Yorum bırakın