Adrasan Gezi Rehberi(Nerede?Nasıl Gidilir?Konaklama)

Adrasan Nasıl Bir Yer?

Adrasan Gezilecek yerler , Yapılacak Şeyler ve Adrasan Rehberi yazımız ile tekrar sizlerleyim. Bu yazımız da çeşitli sorularınıza yanıt vermeye çalışacağım. Adrasan Nerede? Nasıl Gidilir? Yapılacak aktiviteler nelerdir? Denizi nasıl? şeklinde bir çok soruya cevap arayacağız.

Adrasan Nerede

Senelerdir gitmek istediğimiz ve sonunda gidebildiğimiz şahane dinlence beldesidir . Tertemiz denizi , altın sarısı kumları ve arkasına aldığı çam ormanlarıyla tam bir dinlence bölgesidir.

Doğal güzelliklerinin yanı sıra, rahatlığı ve sakinliğiyle son dönemlerin en güzide tatil yeri olma yolunda hızla yol alıyor. Bunların yanı sıra ,isterseniz çok hareketli bir tatil de geçirebilirsiniz. örneğin tekne turlarına katılarak günlerinizin dolu dolu geçmesini sağlayabilirsiniz. Fazla açılıp saçılmadan detaylara geçelim yavaştan…

Sahilden bir görüntü. Sanırsam objektife biraz güneş kremi sürülmüş. Uzun süre bakmamanızı öneririm. Gözlerinize yazık:)
Antalya’nın Kumluca ilçesi sınırları içerisindedir .Google haritadan inceleyebilir veya Yandex farkı ile sokak görüntülerine bakabilirsiniz.

Bu arada Olimpos’u mesken ettim ve başka yere gitmem diyenlerdenseniz sakın bu kalıplara girmeyin. Yarım saatlik mesafede yer edinen bu aden yeri gidip görün. İnanın pişman olmayacaksınız. Hatta niçin daha önceden gelmedik deyip üzüleceksinizdir.

Adrasan Sahil ve Sokak Görüntüleri
minik bir harita araştırmasından sonra sahil ve sokak görüntülerine ulaştım. Yandex bizzat gidip haritalandırmış. Aşağıdaki haritadan sahil ve sokak görüntülerine bakarak bir izlenim edebilirsiniz. Fazla uzatmadan sizi görüntüler ile baş başa bırakayım. Unutmadan baktıktan sonra geri dönün. Size 1 sürprizim daha olacak… 🙂

küçük bir harita araştırmasından sonrasında sahil ve sokak görüntülerine ulaştım. Yandex bizzat gidip haritalandırmış. Aşağıdaki haritadan sahil ve sokak görüntülerine bakarak bir izlenim edebilirsiniz. Fazla uzatmadan sizi görüntüler ile baş başa bırakayım. Unutmadan baktıktan sonrasında geri dönün. Size 1 sürprizim daha olacak… 🙂

Adrasan da kalmak için bir çok alternatifiniz var. Birbirinden güzel ve tabiat dostu otelde konaklama şansını bulabilirsiniz. Hatta butik oteller de aile sıcaklığını da bulabilirsiniz. Büyük bir işletme(4 veya 5 yıldızlı) bulamazsınız. Boşuna üzülmeyin fakat, aşağıda vereceğim otelleri görünce zaten bu tarz işletmeleri istemeyeceksiniz. Zaten büyük tesis olursa bu güzelliği ve sakinliği emin olun yaşayamazsınız.

Adrasan Otelleri;

1-Arikanda River Garden Hotel

2-Erenler Hotel

3-Ada Adrasan Hotel

4-Adrasan River Hotel

5-Ceneviz Hotel
Adrasan’a Antalya’dan ve Kumluca’dan kalkan minibüslerle gidebilirsiniz. Eğer kendi aracınızla gelecek iseniz yol tarifini kullanabilirsiniz. Olimpos dan gelenler içinse tabelaları takip etmeleri yeterlidir. Olimpos’dan gelecekler için tek üzücü taraf ise geçen senelerde çıkan yangının izlerini görüp üzülmeniz olacaktır.

Otobüs ile gidecekler için; Otobüs ile gidecekseniz ilk yapmanız ihtiyaç duyulan Antalya Otogarda inmenizdir. Burada Adrasan’a giden minibüsler olup rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz. Otogar da inmek istemeyenler içinse öteki bir seçenek daha var. Bu da Olimpos kavşağında veya trafik bölge müdürlüğünün önünde inip minibüsler yada taksi ile gitmektir.

Uçak İle gidecekler için; Otobüs değil de uçak ile gideceğim, ne yapmalıyım? Bu durumda da aynı yolu izleyecekseniz. Ekstradan yapmanız gereken şey, uçaktan indikten sonrasında hava alanından kalkan minibüsler ile otobüs garına gelmektir. Bundan sonrası yukarı da anlattıklarım ile aynı.

İlk aktivite olarak bolca bolca tertemiz denizinde yüzmeyi tercih edebilirsiniz. En bayağı fakat bir o kadar da etkili bir başka aktivite olarak kafa dinleyebilirsiniz. Dere kenarında bir yerde oturup saatlerce su sesi dinleyerek bir şeyler içebilirsiniz. Bunun haricinde uzun bir yürüyüş yaptıktan sonrasında müthiş manzarayı seyredebilir, sahilde içeceğinizi yudumlarken çılgınlar gibi denizi ve semanü izleyebilirsiniz. Daha kolay okuyabilmeniz için madde madde sıralayacağım.

Tekne Turuna katılabilirsiniz
Tekne turları en iyi alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Zaten bir alt başlıkta detaylı olarak anlatıp ilgili yazılarımıza linkleri ekledim. İncelemeniz de fayda var. çok önemli ötesi 1 gün geçiriyorsunuz. Kesinlikle tavsiye edilir.

Dere kenarında bulunan bahçelerde dinlenebilirsiniz.
Gün boyu miskinlik yapmış olup, kafa toparlamak mı istiyorsunuz ? Sizi dere kenarında yer edinen mekanlara alalım o halde. Akan suların üstünde kurulu bir çok mekan da olağanüstü bu deneyimi yaşayabilirsiniz. Gün boyu sessiz sakin bir şekilde kafa dinleyebilirsiniz.

Uzun yürüyüşlere çıkabilirsiniz.
Adrasan trekking için çok fakat çok elverişlidir. Özellikle bahar ve kış aylarında hazzından yenmeyen yürüyüşler yapabilirsiniz. En tanınan yürüyüş parkuru doğal olarak ki de Musa Dağıdır. Aşağı kısımlarda Musa Dağı ile ilgili bir çok şey söyledik.

öteki Turlara Katılabilirsiniz.
Olimpos’a geçip turlara katılabilirsiniz. örneğin bunlardan bir kaçı Olimpos Atv Turu , Olimpos Kano Turu ve Bisiklet turlarıdır.

Burada size önereceğim bir şey ise, bisiklet turunu Adrasandan kiraladığınız bisikletler ile Olimpos’a giderek yapabilirsiniz.

NOT:Yazı Gezelim.me  isimli siteden alıntıdır.Yazının orjinal haline Adrasan Gezilecek Yerler linkinden ulaşabilirsiniz.

sevdiğimİZ ADRASAN yazılarından biri için TIKLAYIN



Bunları da Sevebilirsiniz;

Yorum bırakın