Lalezar Kamping (Doğubeyazazıt,Ağrı)

Lallezar Kamping’de Ağrı Dağı’na karşı günbatımını doya doya seyredebilirsiniz. Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde. Zamanı İshakpaşa Sarayı ve Ağrı Dağı manzarasına haiz. Tamamen tabiat ile baş başa kalmak isteyenlerin tercih ettiği Lalezer Camping’de, mesire alanları, çocuk parkı ile açık hava düğün salonu bulunuyor. Bahçesinde kayısı ve elma ağaçları var. Doğubayazıt yöresine has abdigör köfte, pullu alabalık, sulu tencere yiyecekleri ile ızgara et yiyebilirsiniz.

Hollandalı Sanders’ın Doğubayazıt aşkı

Bertıl Sanders, 55 yaşlarında Hollandalı bir doktor… 1992 depreminde yardım için Türkiye’ye gelen Sanders, Doğubayazıt’a hayran kalmış olarak buraya yerleşti. “Nuh Peygamber’in bilmiş olduğu varmış” diyen Hollandalı yardımsever, İshakpaşa Sarayı manzaralı çay bahçesini işletiyor.

Hollanda’da ruh ve sinir hastalıkları uzmanı Dr. Bertıl Sanders, 17 yıl önce geldiği Türkiye’den tekrar kopamadı. Ağrı Doğubayazıt’ta çay bahçesi işleten Sanders, “Ben artık Doğubeyazıtlı oldum. Ölene kadar buradayım” diye mevzuşuyor. Hollandalı Sanders’ın öyküsü filmlere taş çıkaracak türden. 55 yaşlarında olan Sanders’ın yaşamı, eşinin evliliklerinin dördüncü senesinde ölmesiyle altüst oldu.

‘YOL’ ETKİLEDİ

Hayata küsen Sanders bir daha evlenmedi, hayatına yalnız devam etti. Türkiye ile tanışması ise 1992’de oldu. O yıl Erzincan’da yaşanan 6.8 şiddetindeki deprem felaketini televizyondan izleyen Sanders, görüntülerden çok etkilendi. 600 ferdin öldüğü depremin peşinden depremzedelere para yardımında bulunmak üzere Erzincan’a gelen Sanders, bugünün para birimiyle ortalama 20 bin euroyu elden depremzedelere ulaştırdı. Bir süre Erzincan’da kalan Hollandalı yardımsever, Yılmaz cenup’in “Yol” filmindeki görüp etkilendiği Doğubayazıt’ı merak ederek buraya geçti. Sanders’ın hayatını baştan aşağı değiştiren de bu yolculuğu oldu. Doğubayazıt’ı gezen, ilçeye fanatik kalan Sanders, ülkesine döndükten sonrasında da burayı unutamadı. Uzun seneler dinlence için Doğubayazıt’ı tercih etti.

ÇOCUKLAR SALINCAKLA TANIŞTI

Sanders, ilçenin ve bölgenin kültür ve tarihine de merak sardı. Tarihi ve gezinsel bölgeleri gezerken, Nuh’un gemisinin de o bölgede bulunduğunu öğrendi. Hz. Nuh’un bile Doğubayazıt’ı seçmesinden etkilenen Sanders, “Buralara gelmişse, mutlaka bir bilmiş olduğu vardır” diyerek ilçeye yerleşmeye karar verdi. 2004’te emekli olduktan sonra geldiği Doğubayazıt’ta “Lalezar Camping” isminde işletme açan Hollandalı Sanders, süreının tamamını çay bahçesi, çocuk oyun parkı ve aile kamp alanlarının bulunduğu işletmede geçirmeye başladı. Doğubayazıt’ta yaşamaktan son derece mutlu olduğunu belirten Sanders, “Buraya yerleşmeye ve bir camping alanı açmaya karar verdim. Burada öyle çocuklar vardı ki hiç salıncakta sallanmamıştı. O çocuklar artık burada istedikleri kadar eğlenebiliyor” diye mevzuştu.

17 YILLIK DOSTLUK

Sanders’ın Doğubayazıt’taki en büyük yardımcısı Mecit Tanrıkulu ve ailesi olmuş. Sanders’la ilk ziyaretinde tanışan Tanrıkulu, bir dönem kısmi felç geçirerek yatağa mahkûm kalan Hollandalı’nın tekrar sağlığına ulaşmasını sağlamış. 17 yıllık beraberlik boyunca Sanders, Tanrıkulu’na İngilizce, Tanrıkulu da Sanders’a Türkçe ve Kürtçe öğretmiş.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, çeşme, market, Wi-Fi, kafe, bahçe ve dinlenme alanı, piknik alanı ve masalar, mangal yakılabilir alan, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 50 TL.


Lalezar Kamping Fotoğrafları



Lalezar Kamping Adres ve Yol Tarifi


  • Lalezar Kamping Adres : Çiftepınar, İnegöl Cd. No:38, 04400 Sağdıç/Doğubayazıt/Ağrı
  • Lalezar KampingTelefon : —
  • Lalezar Kamping Konum:Yol Tarifi için Konum bağlantısına tıklayın.

Bunları da Sevebilirsiniz;

Yorum bırakın