Gökçesu Camping (Manavgat,Antalya)


Tesisimiz Antalya Köprülü Kanyon mevkiinde çadır kampingi mevzusunda bulabileceğiniz en kaliteli ve nezih mekandır.

Kamp yaparak vücudunuzu organik döngüsüne kavuşturun.Elektrik ışığını daha çok kullanmamız ve organik ışığa daha azca maruz kalmamız, çağımız insanoğluının naturel günlük biyoritmlerinden ve uyku düzenlerinden uzaklaşmasına ve uyku kalitelerinin azalmasına niçin olmaktadır. Current Biology’de yayınlanan çalışmanın bulgularına göre insan vücudunun biyolojik saati, imkân bulduğunda, naturel yaz ortası aydınlık-karanlık döngüsüne eşzamanlı hâle gelir. Çalışmanın yapıldığı ABD’deki Colorado’da yaz ortası aydınlık-karanlık döngüsü, 24 saatlik bir sürede 14 saat 40 dakika aydınlık ve 9 saat 20 dakika karanlıktan kaynaklanır. Günbatımından sonra şehirlerdeki evlerimizdeki elektrik ışığı kullanımı, uykunun geç saatlere ötelenmesine neden olur ki bu da, vücudumuzun biyoritmini ve naturel gmeşhurk döngülerini bozar ve kendimizi bitkin hissetmemize neden olur.

Sadece organik ışık ve kamp ateşi kullanarak ve dağda naturel bir ortamda çadırlarda kalarak açık havada kamp yaptığınızda, el fenerleri ve kişisel elektronik aygıtlar gerekmedikçe kullanılmaz ise, vücudunuzun olması ihtiyaç duyulan düzenine geri döneceği ve sabahları daha dingin bir şekilde uyanmaya başlayacağınız muhakkaktır. Kamp yerlerindeö naturel ışığa maruz kalınca, gmeşhurk döngü zamanlamasının ortalama iki saat önceye kaydığı, uykuyu teşvik eden melatonin hormonunun salgılanmasının da uyanma vakitından minimum 50 dakika önce sonlandığı malum bilimsel gerçekler arasındadır. Dolayısıyla tesisimize gelmiş olarak çadır kampımızda kısa süreli bir dinlence ile kalmış olduğunızda, vücudunuzun günlük döngü ve uyku zamanlaması, doğal aydınlık-karanlık döngüsüyle eşzamanlı hale gelir ve bu gmeşhurk döngüdeki beyninizin uyandığı en erken vakit, uyku diliminin bitiminden derhal önceki sürece kayar ki bu da takip eden dönemde sabahları uyanmanızı kolaylaştırır.

Daha dingin bir halde uyanacağınız sabahlara kavuşmak için gelin Antalya, Köprülü Kanyondaki Gökçesu Tesislerinde çadır kamp imkanlarımızdan faydalanın.

Karavan Camping:

Türkiye`deki karavancılar, motorcular, bisikletçiler ve çadır kampçılarının konaklayabileceği Gökçesu tesislerinde, kamp alanımız ulusal park içindeki organik alanlarımız ile Türkiyedeki kamp bölgeleri arasında en iyilerinden biri olduğumuzu iddia ediyoruz. Bu konuda saslımüze güvenip Antalya Köprülü Kanyondaki harikulade kampımızı kesinlikle görmelisiniz.

Turkuaz mavisi yazın ortasında bile buz gibi serinlikte suların ve yeşilin buluşmuş olduğu bir noktada, nehir manzarası eşliğinde kamp yapmak isteyenler için ideal bir yer olan Antalya Köprülü Kanyon Gökçesu Karavan Kampı sizleri bekliyor.

25 ve üzeri karavan kapasiteli olan kamp alanı içerisinde çadır kurmak ve mangal yapmak isteyenler için uygun alanlar mevcuttur.

Derhal kamp alanı yanıbaşında çocuklarınız ile birlikte faydalanabileceğiniz çardak dubalar, Köprü Çayın mavi sularının verdiği huzuru içinizde hissettirecek bir ortam, rafting öğrenme ve yapma imkanı, kanyon gezileri, doğa yürüyüşleri, zipline, abseiling gibi çeşitli aktiviteleri yapabileceğiniz bir yaşam alanı sunuyoruz sizlere.

Rafting:

Rafting, raft adında olan botlarla (sallarla), tepesi yüksek nehirlerde meydana getirilen bir dere sporudur. Raftingde asıl olan içinde bulunduğunuz raftı devirmeden, kürekle yönlendirerek kayalar ve engeller arasından geçirmektir. Rafting, 6 ile 8 kişilik takımlar halinde yapılır ve başarılı olabilmek tek vücut benzer biçimde hareket eden bir ekip olabilmekten geçer. Bu sporda akarsular zorluk derecesine göre altı dereceye ayrılırlar. 6. Derece en zor parkurları, 1. Aşama ise en basit parkurları denir.

Türkiye’nin her bölgesinde rafting için elverişli nehirler bulunmaktadır. Özellikle Köprüçay, Dalaman Çayı, Alara Çayı, Dim Çayı, Çoruh Nehri, Melen Çayı, Eşen Çayı, Manavgat Çayı, Zamantı Çayı, Fırtına Deresi, Maçka, Tortum, Kelkit Çayı ve Barhal Çayı bunların en bilinenleridir. Rafting sporu Türkiye’de Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonuna bağlı olarak etkinlik göstermektedir.

Dere sporlarının en meşhurlarından olan raftingö raft isminde olan şişme botların; 4-8 fert tarafınca, tepesi yüksek nehirlerin uygun yerlerinden, debiye paralel nehrin eteklerine doğru devrilmeme amacı güdülerek yapılan bir kürek sporudur. Kayalar, engeller, su yükseklikleri ve ağaçlardan oluşan engellerde dengeyi koruma uğruna takım çalışmasının önemini sergiler. Takım sporu olduğu gibi şahane bir eğlencedir. Bilerek devrilmeler, öteki raftlara su sıçratmalar, yarış adrenalin dolu bu sporun eğlence fonksiyonlarıdır.

Raftingte güçlük derecesi sporun kendisinin değil, parkurun açıklamasıdır. Nehrin akış hızı, kayaların ve engelleri sayısı gibi etkenlerle parkurun ve raftingin güçlük seviyesi belirlenir. Akarsuda yol alınırken yatağın doğal engelleri geçilmek zorunda. Bu engeller akışın hızını ve yönünü belirler, suda türbülanslar, dalgalar ve çok zevkli olan ani hızlanmalar oluşturur. Bu bölgelere “Rapid” denir. Hızlı akan nehirlerde raftın kontrolü sağlamak zor olduğundan, nehirler akış hızlarına göre numaralandırılır. 1 ve 6 arasındaki bu klasmanda 6. Aşama en zor parkurlardır.

•Rafting aşama 1: Çok sıradan vasat akıntılı parkurlar. Çocuksu eğlenceler için uygun. Sandal sefası kıvamında.

•Rafting derece 2: düzenli ve azca bir akıntı. Minik kayalar ve dalgalar bulunuyor, aslabir tehlike yok, pek keyifli.

•Rafting aşama 3: Orta zorlukta. Görüş mesafesi (dönüşler v.S. Sebebiyle) sınırlı. Amatörler için ideal.

•Rafting aşama 4: Çok zor ve büyük rapidler var. Düşüşlerin başlangıçları ve sonlarının tam bilinmediği, sert geçişler ve zorlu engellerle dolu nehirler. Amatörler için ufak risklerle birlikte çok keyifli ancak ilk sefer için yapılmamalı.

•Rafting derece 5: Aşırı zor, yüksek debi ve akıntı, sert ve büyük kayalar, dik yamaçlar, sıralı düşüşler. Engellerle dolu geçişler. Amatör raftingciler için imkansız.

•Rafting aşama 6: İmkansız pistler. Uzmanlar için bile imkansıza yakın sınıf.

Rafting aktivitesi içeren eğlenceli kaçamaklar için satın almanız gereken aslabir ekipman yok. Heyecanınızı ve hevesinizi nehir kıyısına getirin yeter. Antalya Köprülü Kanyon Gökçesu tesislerindeki rafting tur şirketi lüzumlu araç gereçleri size temin eder. Denetim için bilginiz olsun istiyorsanız, rafting güvenlik ekipmanları aşağıdakilerden kaynaklanır:

•Kask: mutlaka takılmalıdır.

•Şahsi can yeleği: kesinlikle giyilmelidir.

•Yağmurluk: Mevsime nazaran ihtiyaç halinde edinilmelidir. Çok da öncelik değildir.

•Neopren kıyafet / Wetsuit: Soğuk havalarda merkez gövdenizi muhafaza eder.

Rafting İçin Kişisel Ekipmanlar ise şöyledir:

•Ayakkabı: Normalde rafting ayakkabısı diye, bota zarar vermeyen bir şey var, ancak bir iki kullanım için gereksiz bir masraf. Bizler çıplak ayakla yapılmasını öneriyoruz, tırnaklarınızın kesilmiş olmasına dikkat edin. Olmadı ıslanması mesele olmayacak bayağı bir spor ayakkabı, terlik, sandalet v.S. Uygundur.

•kıyafetler: Mayo, t-shirt şeklinde basit, su sorunu olmayan, rahat kıyafetler yeterlidir. İlkbahar başlarında soğuk bir yerde yapılıyorsa dalgıç kıyafeti şeklinde neopren / wetsuit giysiler giyilmesi önemlidir ve öneririz. Raftingten sonra giyebileceğiniz kuru yedek kıyafetlerinizi yanınızda almayı da unutmayın.

•Fotoğraf Makinesi: Özellikle suya dayanıklı yeni nesil makineler ve/ya su altı kameraları şahane oluyor bu coşkuı fotoğraflamak için. Bağını kimi vakit kendinize kimi zamansa rafta bağlarsanız çok güzel video ve fotoğraflar çekebilirsiniz. •Aksesuar: Üzerinizdeki telefondan cüzdana, tercihen kolyeden küpeye her şeyi tura başlamadan önce aracınızda ya da organizasyonun gösterdiği bir yerde bırakmanız önemlidir.

•Kozmetik: Mevsime gore güneş kremi v.S. Ihtiyacınızı göz önünde bulundurun.

•takım arkadaşınıza güvenin ve onları sevin, rehberinizi kulak verin, eğlencenin hazzını çıkarın, ne olursa olsun birkaç defa keyif için düşün hatta rehberin izni ile uygun düzlüklerde botu devirin.

Antalya Köprülü Kanyon Gökçesu Tesisimize rafting için gelen misafirlere öncelikle sigorta formları okutulub imzalattırılır. Rafting için, can yeleği, kürek, kask, yağmurlu ve soğuk havalarda su elbisesi neopren verilir. çalgılara binilerek rafting başlama noktasına ulaşılır. Misafirler rafting botlarına yerleştirilir ve rafting için gerekli bilgiler kılavuz kaptan tarafından anlatılır ve arkasından rafting başlar.

Nehirden aşağı 3 km sonrasında kıyıda bulunan tesisimizde 1 saat yemek molası verilir.

Öğle yemeği: (açık büfe) spesiyal soslu tavuk şiş yada alabalık seçeneği, (açık büfe) çoban salata, patates salata, bulgur pilavı, makarna, haydari, mevsimlik meyve ve sürpriz çeşitler şeklinde misafirlere sunulur.

Yemekten sonrasında tura devam edilir. 7. Km’de kıyıya çıkılırak dinlenme ve animasyonlar için mola verilir. Kürek oyunu ve benzer animasyonlarla eğlenceler tertip edilir ve meyve ikram edilir. Peşinden rafting parkuruna devam edilerek 2. Km den sonra badiraft yaptırılır. Bu animasyondan sonrasında 2 km daha gidilerek finiş noktasına ulaşılır ve enstrumanlara binilerek Gökcesu Tesislerine geri dönülür. Duşun peşinden rafting parkuru süresince ustalaşmış fotoğrafçıların çekmiş oldukları video ve fotoğraflar misafirlerin beğenisine sunulur. Fotoğraf ve DVD’lerden anı olarak almak isteyenler fazladan ücret öderler.

Gökçesu Camping Kamp Ücreti: Çadır konaklama 30 TL, minibüs, karavan ve moto-karavan konaklama 30 TL, çadır kiralama 55 TL (kahvaltı dâhil 80 TL).

Gökçesu Camping Kamp Olanakları: WC, duş, aydınlatma, mangal alanları, kamp ateşi için kazanlar, hamaklar, ücretsiz otopark, Wi-Fi, piknik masaları, 2 TL ücretle şarj ünitesi, çadır veya karavana özel elektrik 12 TL/günlük, buz 12 TL, 1 kg odun 2,50 TL, 1 kg alabalık 45 TL. Ayrıca restoran bölümünde ücretli kahvaltı, öğlen ve akşam yemeği hizmeti.


Gökçesu Camping Fotoğrafları

Kaynak: Gökçesu Camping


Gökçesu Camping Tanıtım Videosu


Gökçesu Camping Adres ve Yol Tarifi

  • Gökçesu Camping Adres : KöprülüKanyon Milli Parkı Gökçesu Mevki Karabük Köyü Akyaka, 07550 Manavgat/Antalya
  • Gökçesu Camping Telefon : +902427653384
  • Gökçesu Camping Konum:Yol Tarifi için Konum bağlantısına tıklayın.

Bunları da Sevebilirsiniz;